Vad man gör på kristna läger



En film från Bjorli får avsluta dagen.

Varje gång jag är lite nere ska jag kolla på denna så blir jag nog absolut glad igen!

SAKNAR

Pancakes are not good for your belly



Hej kära eftermiddag/kväll. Min mage är fullproppad med en hel sats pannkakor, si sådär 8 st stora skulle jag tro att det blev. Det var olagligt gott och mycket mättande. Mmmmm livsnjutning

ELLE damp ju ner i min låda precis innan lovet. Tillsammans med den kom en H&M katalog och i den hittade jag den här ursnygga klänningen. Får hoppas att den är lika fin i verkligheten!

Ha en bra eftermiddag/kväll och ta vara på livet!




En liten kvällshälsning


I'm back



Är nu hemma från underbara Bjorli i Norge. Vill tillbaka nu på en gång!!!! Fast först vill jag såklart träffa mina saknade vänner. Sen tillbaka till Bjorli. Mm. Som mina kära diskussionshandikappade vän Jofa alltid säger "Bjorli är livet". Kan nog bara hålla med.

Hur mycket jag än saknar Bjorli och allt vad det innebär så är det faktiskt skitskönt att komma hem och se att all snö nästan är borta! Nu kan man äntligen dra fram cykeln igen och slippa gå till bussen för att undvika att halka omkull och slå ihjäl sig. Mitt sår på knäet är fortfarande inte borta efter en sådan tragisk olycka.

Detta soliga våriga vädret som var idag fick mig att kasta mig in i garderoben och rota omkring och provaprovaprova. Här är en outfit som jag slängde ihop i våryran.

Bilder från Bjorli kommer. Ska bara gråta lite först att jag inte fotade mer och bättre.

Hoppas ert lov har varit awesome!


Nu drar jag mig mot norr!



Hejdå! Nu sticker jag till Norgeeeee.

Hoppas jag inte fryser ihjäl, blir begravd av en lavin eller bryter benen av mig. Skulle ju vara ganska jätteförfärligt.

Aja, i eftermiddag sätter jag mig på bussen mot bästaste ÖREBROOOO för att åka iväg till Bjorli imorgon bitti. GUTTELI GUTT GUTT!

Ha en awesome vecka! Puss


Funnen i världens största modetidning



Kikade lite i det nya numret av ELLE och gissa vem jag hittade där! Jo, ingen mindre än Julia Schneider! För er som inte vet det så var det hon som vann Modelljakten och dessutom HELA Elite Model Look 2011, så jaa hon är stor.

Bilden är från Elle Galan där hon gick modell för Altewai Saomes som vann H&Ms stipendie för årets nykomling inom design. Grattis till er!  

Rotade även fram en bild på mig och Julia från finalen i Modelljakten som hölls på Berns Salonger. Vilken galet härlig dag det var!

SilverBlueBlack&White



Överdelar: Weekday Underdelar: Top Shop
Skor: Dr Martens      Accessoarer: H&M

Någon som vet något bra redigeringsprogram att skapa collage i?
För det jag använder har inte alla funktioner jag skulle vilja ha, alltså blir inte resultatet alls som jag vill. Tacksam för tips!

Och så vill jag tacka för de fina kommentarerna jag fick igår. Är mycket mer positiv och piggare idag!


Alla Gnällisars Dag



Okeej. Jag vet att gjorde upp regler när jag startade den här bloggen. Jag skulle aldrigaldrigaldrig skriva att jag var sjuk eller att jag pluggar. Men jag har redan skrivit lite om plugg och när man är sjuk vill man gnälla och dessutom är det ju min blogg så regler gäller bara tills jag ändrar dom. Så deså.

Jag är sjuk. Och sur, som ni kanske ser hehe. Jag skäms egentligen lite över den här bilden så jag vet inte varför jag lägger ut den till allmänheten, men nu är det gjort.

Om min outfit: När jag är sjuk har jag alltid någon mössa av något slag och jag går alltid runt med pyjamas och gamla ruttna kläder. Obligatoriskt för en Philippa är Sjuk - dag, har alltid varit och kommer alltid att vara så.

Philippa Gnäller:

Jag har läxförhör i engelsk grammatik imorgon som jag inte ens har tittat på.

Jag ska ha läst ut en bok på franska tills på torsdag då jag ska skriva en bokrapport på lektionen, tror jag läst 2 sidor max.

Jag har samhällskunskapsprov på fredag och jag kan ingenting.

Jag har läxförhör i historia på fredag. På franska revolutionen. Tror jag.

Jag är sjuk i förkylning och ska till Norge och åka skidor på fredag. Känns ju bra.

Gnäll gnäll gnäll.

Barnen i Afrika har det säkert värre jag vet och jag är ett patetiskt i-lands barn med patetiska i-landsproblem, jag vet, men ibland äre jobbigt.

You can do anything if you wear the colour RED



Jag ska på min kusins bröllop i april och börjar redan kika lite på klänningar. Hittar tyvärr ingen intressant, alla ser så konstiga och tråkiga ut eller är de alldeles för dyra. Snälla världen gör fina och billiga otradiga klänningar tack!

Den här klänningen skulle vara PERFEKT! Synd att den inte finns på riktigt. Skulle va så himla fint att matcha med starkt rött till den. Åååhhhh

Som ni kanske ser är jag inte den bästa på att rita händer, men övning ger färdighet förhoppningsvis. För om jag ska kunna bli en känd kläddesigner måste man ju kunna rita händer, herreguuud.

Hittade iallafall de perfekta skorna och den perfekta kuvertväskan att ha till min perfekta fantasiklänning. Jeffrey Campbells 1295 kr och kuvertväskan 479 kr på Nelly. Jo men det får vi ta och börja spara till hej å hå, kommer aldrig gå.

Uppdrag - vårjacka


1.Gina Tricot 249 SEK 2. Gina Tricot 499 SEK
3. Monki 1200 SEK      4. Weekday 600 SEK

Trots att inget kan slå den traditionella skinnjackan är det verkligen värt att kolla efter en bomberjacka som har blivit en stor trend på senaste tiden.

Obligatoriskt att ha i sin jackgarderob i år är såklart jeansjackan, men istället för den midjekorta som varit modern ett par säsonger skulle jag säga att det är de lite längre modellerna som gäller till våren 12.  

Tips! Se till att ha kollat in de Second Hand-butiker som finns nära dig innan du köper en ny jacka. Det finns ofta mycket finare och coolare jackor där. De är dessutom billigare och du försäkrar dig om att ingen kommer ha en exakt likadan som du.

SECOND HAND IT IS




Hittade lite fint på en lokal Second Hand häromdagen. Ett linne med färger som smälte in väldigt fint med min hud och hår och en jacka som jag tror kommer bli jättebra till våren/hösten. Att det var billigt var bara ett stort plus!

Min helg har varit super, men nu är jag helt slut! Hanna, Linnéa och Lukas var hos mig hela lördagskvällen. Vi såg och dog till paranormal activity 3. Linnéa och Lukas sov sedan här och åkte hem för ett par timmar sen. Den här helgen som jag skulle få så mycket gjort på har nu bara svischat förbi! Ska iallafall försöka hinna med lite packning och skissande ikväll sen får vi hoppas på att det andra löser sig på nåt sätt.


Grattis Alle 19 år!

Igår var jag på Alles B-party och hann därför inte blogga. Försökte iallafall ta en outfitbild, men den blev inte så bra då jag hade typ en minut på mig att sätta mig i bilen. Aja, såhär såg jag ut, såhär såg Alle ut när han fixa maten och såhär såg alla ut när de åt. Lyckad kväll!

Nu väntar jag på att Lukas, Linnéa och Hanna ska trilla in genom min dörr sedan blir det våfflor, Lukas bullar som han bakat alldeles själv och MELODIFESTIVALEN! Kommer bli en galen kväll/natt.


Lite jättesnyggt sådär från H&M


Hårdonut - lätt som en plätt

Om man har tröttnat på slarviga, hafsiga knutar och tofsar så är hårdonut superawesome bra. Det kluriga är väl att få till den, men efter att man övat ett par gånger så är det lätt som en plätt. Tänkte visa lite hur man gör och vad man behöver osv.  

Jo, det är så att man behöver:

1. Hårborste  2. Hårspray  3. Kam  4. Hårdonut 5. Snoddar  6.  Spännen

Så jaaa hur ska man nu berätta detta fenomen. Man börjar väl helt enkelt att borsta igenom håret och reda ut alla tovor och sedan sätta upp det i en stram tofs.

Tips! Använd Newtons lagar om jordens dragningskraft och vänd huvudet uppåner när du samlar upp håret till tofsen. Lättare att få en jämn fin hög tofs då. Spänn åt snodden så hårt du bara kan.  

Skaka om sprayflaskan och spraya håret. Kamma sedan bäbishåret till rätta så det ser stramt och ordning och reda ut. Var noga med att kamma runt hela huvudet, du har ju bäbishår vid nacken också.

Dags att sätta dit donuten runt tofsen! Såhär:

Tyvärr var alla blonda hårdonuts slut när jag skulle köpa, men brun går lika bra bara att nästa moment blir lite trixigare. (Hårdonuts går att köpa på bla. Glitter och Ur & Penn för er som undrar!)

Dags att fördela håret jämt runt donuten. Var noga så att hela donuten är täckt av hår så att den inte syns, även denna gång kan man använda sig av Newtons lagar om dragningskraften. Sätt en snodd runt alltihop när du tror dig ha täckt hela, om du upptäcker att du missat en glipa kan du antingen försöka dra lite hår dit eller bara ta bort snodden och börja om med täckningen. Viktigt att bullen blir så stram som möjligt! 

Ungefär så här blir det:


Det blir ju en hel del hår över som bara flänger omkring. Inte supersnyggt. Antingen kan man pilla in det i donuten, men det är inte det lättaste. Istället kan man göra en fläta runt. Ta lite hår i taget, ungefär som när man gör en inbakad fläta fast ändå inte. Om du inte får till flätan kan du bara tvinna runt håret. Viktigt att man fäster detta hår med hårnålar så det inte faller ut sen. Använd med fördel hårnålar i din egna hårfärg så de syns så lite som möjligt.

Avsluta med att spraya hela håret igen och kamma till det sista och stryk lite över bullen så att det inte är ett lager med frizz där.

KLART!

Sweden vs Kenya

Dagens outfit. Känns som jag jämt har de här jeansen, men de är så himlans sköna och man kan ju ha dom till AAAALLT.

Iallafall, något som jag inte har använt på urlänge är det här färgstarka armbandet som är tillverkat av riktiga massajer. Fick det av mina syrra när hon kom hem från Kenya för ett par år sedan, dags att gräva fram det nu! Kommer nog använda det en hel del framöver för jag har börjat bli lite småkär i det.

Spenderat kvällen med lite ohakunaomatataFranska och sen såklart Top Model! Jamilla är ju helt klart bäst, men jag älskar hon den där tjejen som är lite weird somjagintekommerpånamnet på. 


Trött på fiskfjäll?


Min hud är inte den mest sammabetsvilliga tyvärr. Trots att ha testat otaliga produkter som ska vara helt revolutionerande bra (och svindyra) så har de aldrig fungerat på min fiskfjällshud.

MEN så tipsade Linnéa mig om Locobase. Tack Gud för det. Den kostar 50 kr på apoteket och är ganska fet och gosig. Gör huden mjuk och skön som håller, efter bara två dagar. Rekommenderad av Astma och Allergi Förbundet, Astma-Allergi Danmark och nu även av mig, Philippikuss.

Efter att ha letat men aldrig funnit så fann jag den ÄNTLIGEN, såååå billig, TACK GUD, mjuuuuuuk och sköööön på bara två dagar LÄNGE LEVE RÖVIG REKLAM !!!


Jaa, Locobase är så här bra
och tadaaaaa här är min cptumme!


Today, it's all about Hansam

Igår släppte Hansam ut sin nya musikvideo  "Någonting större"

SÅ HIMLA BRAIGT!!!

Kanske en liten udda musikstil, men Hansam är det enda bandet jag gillar att se live och låtarna har ett bra budskap. Jag bara älskar dem helt enkelt. Himla balla, och den här låten gjorde mig VERKLIGEN inte besviken. Snarare tvärtom.

Så därför, bär jag mitt Hansam-linne idag bara för att Hansam är bäst och förtjänar uppmärksamhet



Du ritar fult



Så här vill jag se ut i vår! Ska bara hitta någon bra och stilren svart top/klänning och några fler färgglada strumbyxor och accessoarer.

När jag blev klar med denna kom jag och tänka på en klockren video av Crazy Pictures. Ganska brutal


Fredagen den tredje februari var en bra dag - trots allt



Gårdagen var störtskön med fika, Cheap Monday (!!!) glasögon och Fredagspuls i Missionkyrkan med världens bästaaa.

Det enda som inte var bra med denna dag var att fikat tog slut och att jag fick göra mitt livs svåraste matteprov.


Dagens utmaning: Erik har en sonson som är en fjärdedel så gammal som sin farfar. För tio år sedan var Erik sju gånger så gammal som sin sonson. Hur gammal är Erik? 


De ni,
försök lösa det med en ekvation om ni kan. Bara för att skryta lite så lyckades jag med det, men min  hjärna kommer nog aldrig kännas som förr. Helt tillknycklad och krampande av ansträngning.

(Fy vad pinsamt ifall alla lyckas göra det nu och jag tyckte det va supersvårt och känner mig så otroligt stolt!!!)

Ikväll är det Melodifestivalen ifall ni inte visste det, med bästa ANA GINA! Kommer sitta klistrad framför varje Melodifestival bara för hennes skull. Senaste gången det hände var när Björn Gustafsson var med.  

Nu blir det att städa mitt rum och fixa och trixa lite med papper å penna. Ha en go lördag!

Och erkänn, Lukas är otroligt attraktiv i glasögon!


våga vägra mainstream


Alla känner vi väl till dessa färgklickar från Gina Tricot vid det här laget. Det jag vill säga är:

KÖP DOM INTE!!!

Ifall du inte vill se ut som alla små 98or

men KÖP DOM!!!

Ifall du verkligenverkligenverkligen älskar dom. För de är väldigt snygga trots allt

Det var allt för Philippikuss idag! I eftermiddag blir det fika med bästa polarna. Ciao!

Oh happyhappy COLD day!


TRÖJA DRESSMANN - FAKELÄDER BYXOR IN THE MOOD - SKOR DR MARTENS


super awesome Spring outfit


1. Monki
2. H&M
3. Lindex
4. ASOS

RSS 2.0