Hårdonut - lätt som en plätt

Om man har tröttnat på slarviga, hafsiga knutar och tofsar så är hårdonut superawesome bra. Det kluriga är väl att få till den, men efter att man övat ett par gånger så är det lätt som en plätt. Tänkte visa lite hur man gör och vad man behöver osv.  

Jo, det är så att man behöver:

1. Hårborste  2. Hårspray  3. Kam  4. Hårdonut 5. Snoddar  6.  Spännen

Så jaaa hur ska man nu berätta detta fenomen. Man börjar väl helt enkelt att borsta igenom håret och reda ut alla tovor och sedan sätta upp det i en stram tofs.

Tips! Använd Newtons lagar om jordens dragningskraft och vänd huvudet uppåner när du samlar upp håret till tofsen. Lättare att få en jämn fin hög tofs då. Spänn åt snodden så hårt du bara kan.  

Skaka om sprayflaskan och spraya håret. Kamma sedan bäbishåret till rätta så det ser stramt och ordning och reda ut. Var noga med att kamma runt hela huvudet, du har ju bäbishår vid nacken också.

Dags att sätta dit donuten runt tofsen! Såhär:

Tyvärr var alla blonda hårdonuts slut när jag skulle köpa, men brun går lika bra bara att nästa moment blir lite trixigare. (Hårdonuts går att köpa på bla. Glitter och Ur & Penn för er som undrar!)

Dags att fördela håret jämt runt donuten. Var noga så att hela donuten är täckt av hår så att den inte syns, även denna gång kan man använda sig av Newtons lagar om dragningskraften. Sätt en snodd runt alltihop när du tror dig ha täckt hela, om du upptäcker att du missat en glipa kan du antingen försöka dra lite hår dit eller bara ta bort snodden och börja om med täckningen. Viktigt att bullen blir så stram som möjligt! 

Ungefär så här blir det:


Det blir ju en hel del hår över som bara flänger omkring. Inte supersnyggt. Antingen kan man pilla in det i donuten, men det är inte det lättaste. Istället kan man göra en fläta runt. Ta lite hår i taget, ungefär som när man gör en inbakad fläta fast ändå inte. Om du inte får till flätan kan du bara tvinna runt håret. Viktigt att man fäster detta hår med hårnålar så det inte faller ut sen. Använd med fördel hårnålar i din egna hårfärg så de syns så lite som möjligt.

Avsluta med att spraya hela håret igen och kamma till det sista och stryk lite över bullen så att det inte är ett lager med frizz där.

KLART!

Kommentarer
Postat av: Ida Skagerstrand

Åh, jag har alltid undrat hur man gör en fin hårdonut! Tack ^^Jag tycker din blogg är jäättebra och rolig att läsa, och du är alltid lika fin :D

2012-02-08 @ 22:22:32
Postat av: Bex

2012-02-09 @ 17:02:23
Postat av: Anonym

Riktigt snyggt!! Önskar jag hade långt hår - ser proffsigt ut, sekreterare-look/ Rebecca

2012-02-09 @ 17:04:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0